روش های تمیز کردن مخزن آب

با گذشت زمان رسوبات مختلفی در مخازن ته نشین شده و به دیواره های داخلی و کف آنها می چسبند. این رسوبات مکان مناسبی برای تجمع لودگی ها و باکتری ها هستند و روی سلامت آب تاثیر منفی می گذارند. این موضوع باعث شده که نظافت مخازن امری مهم و ضروری باشد و باید برنامه منظمی برای آن داشته باشید. برای آشنایی با روش های تمیز کردن مخزن آب پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

 

اهمیت تمیز کردن منظم مخزن آب

 

فضای داخلی مخزن باید از تمام آلودگی های میکروبی پاک شود به دلیل اینکه شرایط نگهداری آب اهمیت بسیاری دارد. عموما توصیه می شود که مخازن آب حداقل یکبار در سال شستشو داده شوند. در کف این مخازن با گذشت زمان جرم های بسیاری ایجاد می شوند و در نهایت آلودگی های باکتریایی در آنها به وجود می آیند که برای آب مضر هستند.

هنگام خرید مخزن آب، باید به کیفیت و سهولت در تمیز کردن مخزن آب توجه کنید تا از جلوگیری از رشد باکتری‌ها و حفظ آب سالم برای استفاده اطمینان حاصل کنید.

تمیز کردن مخزن آب

مراحل شستشوی مخازن آب به صورت گام به گام

 

برای شستشوی صحیح مخازن آب لازم است مراحل زیر را دنبال کنید:

تخلیه کامل آب موجود در مخزن

 

در قدم اول باید آب موجود در مخزن را تخلیه کنید. برای انجام این کار باید شیر تخلیه را باز کنید و اجازه دهید آب داخل مخزن به طور کامل تخلیه گردد. اگر تمایل دارید به آب خروجی از مخزن جهت دهید می توانید یک شیلنگ را به شیر تخلیه متصل کنید.

خارج کردن آب باقی مانده در مخزن به وسیله سطل

 

  • شیر تخلیه عموما بالاتر از کف مخزن قرار دارد و این موضوع باعث می شود که مقداری آب در آن باقی بماند. شما می توانید با کمک یک سطل این آب باقی مانده را خارج کنید. اگر فرایند تخلیه با سطل امکانپذیر نبود می توانید از ظروف کوچکتر مانند فنجان برای انجام این کار استفاده نمایید. اگر مخزن شما کوچک باشد با بلند کردن و برعکس نمودن آن نیز به راحتی می توانید بقایای آب را خارج کنید در این صورت باید اتصالات از مخزن جدا شود.
    یک پمپ خلاء (مرطوب/خشک) جهت مکش تمامی آب باقی مانده
  • هنگامی که تمامی آب تخلیه شده و تنها میزان اندکی باقی مانده باشد، میتوان از حوله و یا پارچه تمیز جهت خشک کردن مخزن استفاده کرد.

 

تمیز کردن مخزن آب

نظافت سطوح داخلی  مخزن

 

یک محلول شستشوی مناسب را انتخاب کنید تا با کمک آن بتوانید تمام آلودگی ها و رسوبات موجود در مخزن را از بین ببرید. این مرحله به راحتی با آب ولرم ومقداری شوینده مجازمناسب قابل انجام است. برای تمیز کردن سطوح داخلی مخزن لازم است از یک برس یا اسفنج کمک بگیرید. تا زمانی این کار را ادامه دهید که تمام رسوبات و لجن ها از سطوح داخلی مخزن جدا شوند.

برای انجام این مرحله از شستشوی مخزن می توانید از واتر جت نیز استفاده کنید. برای شستشو با واتر جت باید آن را با آب یا محلول شوینده پر نمایید. در آغاز فرایند شستشو را با فاصله حدودی 120 تا 150 سانتی متری سطح انجام دهید و به مرور سعی کنید نزدیک تر شوید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که فاصله مناسب برای از بین بردن رسوبات و آلودگی ها را پیدا کنید. چنانچه حذف رسوبات جداره داخلی مخزن سخت بود می توانید از جوش شیرین کمک بگیرید.

هنگام خرید مخزن آب افقی، انتخاب مدل‌هایی با طراحی قابل شست‌وشو و دسترسی آسان به داخل مخزن، تمیز کردن آن را راحت‌تر کرده و از بروز آلودگی و رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

شستشوی کامل

 

هنگامی که تمام رسوبات از سطوح داخلی مخزن پاک شدند نوبت به شستشوی کامل آن می رسد. تمام بخش های مخزن باید به طور کامل شسته شوند. با پر کردن داخل مخزن با آب گرم نیز میتوان پروسه شستشوی آن را انجام داد. برای انجام این کار کافیست مخزن را از آب گرم پر کرده و صبر کنید تا مدتی به همین شکل باقی بماند. این کار را چندین مرتبه تکرار کنید تا تمام رسوبات و آلودگی ها همراه با آب از مخزن خارج گردند.      

 

استفاده از وایتکس برای تمیز کردن مخزن آب

 

یکی از محصولاتی که برای نظافت مخازن آب به کار میرود وایتکس است. آب ژاول یا وایتکس تاثیر زیادی در تمیزی مخازن دارد به همین دلیل عموما از آن در زمان شستشو استفاده می شود. برای انجام این روش در قدم اول باید سه چهارم از مخزن را با آب پاکیزه پر نمایید سپس محلول حاوی آب ژاول را آماده کنید

افزودن محلول کلر دار (وایتکس، آب ژاول، سفید کننده و ...)

محلول سفید کننده را به نسبت 50 ppm ( یک واحد در میلیون) به آب اضافه کنید. از راهنمای زیر میزان مصرف محلول سفید کننده خانگی( 5%) را بیابید.

  • برای 1000 لیتر آب از 4 فنجان محلول سفید کننده استفاده کنید.
  • برای 2000 لیتر آب از 1.9 لیتر محلول سفید کننده استفاده کنید.
  • برای 3000 لیتر آب از 3 لیتر محلول سفید کننده استفاده کنید.
  • برای 4000 لیتر آب از 4 لیتر محلول سفید کننده استفاده کنید.

باقی مانده فضای خالی مخزن را با این محلول پر کنید و اجازه دهید 24 ساعت به همین حالت باقی بماند. پس از 24 ساعت محلول موجود در مخزن را به صورت کامل تخلیه کنید. در انتها نیز با کمک پارچه تمیز یا مکنده مخزن را خشک کنید.

 

زمان مناسب برای تمیز کردن مخزن آب

 

یکی از سوالات رایجی که وجود دارد در مورد زمان مناسب برای تمیز کردن مخزن آب است. کیفیت آب ورودی یکی از مواردی است که در این موضوع به طور مستقیم تاثیر می گذارد. هر اندازه که کیفیت آب ورودی کمتر باشد مخزن در بازه های زمانی کوتاه‎تری به نظافت نیاز پیدا می‌کند.

اگر آب ورودی مخزن سختی بالایی داشته باشد زودتر رسوبات در آن تجمع پیدا می‌کنند و باید فرایند نظافت در دفعات بیشتری انجام شود. این موضوع ممکن است باعث شود که چند بار در سال به نظافت مخازن نیاز باشد اما به صورت کلی به صورت سالیانه باید این کار را انجام داد.

مزایا و معایب استفاده از قرص کلر برای ضد عفونی کردن مخزن آب

 

یکی از محصولاتی که برای ضد عفونی کردن مخازن آب به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد قرص کلر است. در این بخش از مطلب قصد داریم شما را با مزایا و معایب استفاده از این محصول آشنا کنیم:

مزایا:

 

  • قرص کلر در مقایسه با دیگر روش های ضد عفونی کردن مخازن هزینه های پایین تری دارد.
  • استفاده از این قرص ها بسیار راحت است و نیاز به طی کردن مراحل پیچیده ندارد.
  • کلر یک ماده ضدعفونی‌کننده بسیار قدرتمند است که می تواند بیشترین تاثیر را در ضد عفونی کردن مخازن آب داشته باشد.
  • اندازه گیری دقیق کلر به راحتی قابل انجام است و شما می توانید بر اساس حجم‌های مختلف آب میزان آن را محاسبه نمایید.

معایب:

 

  • تماس بیش از اندازه با کلر می تواند باعث خشکی پوست شود و در طولانی مدت حساسیت های پوستی ایجاد کند.
  • مصرف بیش از اندازه کلر در آب طعم و بوی نامطبوع ایجاد می‌کند.
  • لوله‌ها و تجهیزات آب‌رسانی نیز ممکن است بر اثر تماس با کلر دچار آسیب دیدگی شوند.
  • مصرف بیش از حد کلر می‎تواند مشکلات بهداشتی را به ویژه برای افرادی که حساسیت های خاصی دارند ایجاد کند.

روش‌های جلوگیری از رشد جلبک در مخزن آب

 

روش های مختلفی وجود دارند که میتوان از آنها برای جلوگیری از رشد جلبک در مخزن آب استفاده کرد. در ادامه رایج ترین این روش ها را بیان می کنیم:

استفاده از تانکرهای غیرشفاف و مات

xاستفاده از تانکرهای سه لایه که امکان عبور نور به داخل مخزن در آن وجود ندارد.اگر ساختار تانکر به شکلی باشد که نور را عبور ندهد امکان رشد جلبک ها تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. تانکرهایی سه لایه به دلیل داشتن لایه میانی مشکی رنگ که مانع از عبور نور می شود.بهترین انتخاب ها در این زمینه هستند.

نکات مهم در هنگام تمیز کردن مخزن آب

 

توجه به برخی نکات در هنگام تمیز کردن مخزن آب امری ضروری است. در ادامه به مهم ترین این نکات اشاره می کنیم:

  • اگر درب مخزن کوچک است در زمان شستشوی آن از سیستم‌های فشار قوی مثل جت آب کمک بگیرید.
  • مواد شوینده ای را انتخاب کنید که مناسب نوع مخزن شما باشند.
  • اگر قصد استفاده از شوینده هایی مانند وایتکس و قرص کلر را دارید حتما به فکر یک تهویه مناسب باشید.
  • میزان وایتکس و تعداد قرص های کلر را بر اساس حجم مخزن انتخاب کنید تا اثربخشی بیشتری داشته باشند.

هنگام خرید مخزن آب عمودی، باید به مدل‌هایی توجه کنید که امکان تمیزکاری راحت و دسترسی به تمام بخش‌های داخلی را فراهم کنند تا از تجمع آلودگی و بهبود کیفیت آب اطمینان حاصل کنید.

تمیز کردن مخزن آب

سخن پایانی

یکی از اقدامات بسیار حیاتی در حفظ بهداشت و سلامت آب تمیز کردن مخازن است. انجام این کار نه تنها به جلوگیری از رشد باکتری ها و میکروارگانیسم‌ها کمک میکند بلکه برای تأمین آب سالم و بهداشتی نیز ضروری است. در این مطلب شما عزیزان را با روش های تمیز کردن مخزن آب آشنا کردیم. با استفاده از این روش ها می توانید به راحتی این فرایند را انجام دهید و آب را برای مدت زمان طولانی بدون مشکل نگهداری کنید.جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آیا خرید مخزن آب عمودی به کاهش هدررفت آب کمک می‌کند؟ مطالعه نماید.

سوالات متداول

  1. برای تخلیه آب مخازن بزرگ بهتر است چه اقدامی انجام دهیم؟

برای تخلیه آب این نوع مخازن بهتر است آنها را روی یک سطح شیب دار قرار دهید. با قرار دادن مخزن روی یک سطح متحرک می توانید آن را به سطح شیب دار انتقال دهید.

  1. اگر دسترسی به نقاط مختلف مخزن سخت بود از چه روشی باید استفاده کنیم؟

اگر ساختار و ابعاد مخزن شما به شکلی است که به راحتی نمیتوان به نقاط مختلف آن دسترسی پیدا کرد می توانید از برس های دسته دار بلند برای انجام این کار استفاده کنید.

  1. چرا برای شستشوی مخزن نباید از برس های استیل یا اسفنج های سیمی استفاده کنیم؟

برس های استیل و اسفنج های سیمی به دیواره های مخازن آسیب وارد می کنند به همین دلیل نباید برای شستشو از آنها استفاده کرد.

نظرات کاربران

مانا حیدری
۱۴۰۴/۰۲/۰۲ ۰۰:۲۳:۱۱
سلام وقت بخیر شما خدماتی برای سرویس مخازن هم دارید ؟
ادمین
سلام دوست عزیز لطفا برای اطلاع از خدمات با نمایندگی‌ها در سراسر کشور تماس بگیرید.
ساره رضایی
۱۴۰۴/۰۲/۰۱ ۲۳:۱۷:۱۷
برای مخزن‌هایی که دسترسی به درب‌شان محدود است، چه مدل برس دسته‌بلندی رو پیشنهاد می‌کنید تا گوشه‌ها و کناره‌ها هم خوب تمیز بشن؟
ادمین
سلام دوست عزیز برای استفاده از برس به نرم بودن سر برس برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دیواره مخزن توجه کنید و برای گوشه‌ها و کناره‌ها که دسترسی سخت‌تری دارند هم می‌شود از پارچه یا اسفنج استفاده کرد.
مسعود
۱۴۰۴/۰۲/۰۱ ۱۷:۰۴:۴۰
عالی و جامع
ادمین
سلام دوست عزیز از همراهی شما سپاسگزاریم.
احسان هرانی
۱۴۰۴/۰۲/۰۱ ۱۵:۴۶:۲۶
از چه برسی استفاده کنم که کمترین اسیب رو داشته باشه؟
ادمین
سلام روز به خیر دوست عزیز استفاده از برس‌های استیل یا سیمی توصیه نمی‌شود زیرا امکان ایجاد خراش و آسیب زدن به دیواره مخزن وجود دارد. بهتر است مخزن با اسفنج یا برس نرم شستشو شود.

اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.